Blog

Tata mata radionica decijih drvenih igracaka i namestaja
27 јуна, 2020 0 Comments

Radionica ‘’Tata Mata’’

Igra je nezamenljiv deo dečjeg odrastanja, aktivnost koja ima nemerljiv uticaj na opšte psihofizičko razvijanje deteta. Ona utiče na razvoj motoričkih, intelektualnih, emocionalnih i društvenih sposobnosti, pomaže pri učenju i pamćenju, podstiče kreativnost i maštu, i nadasve – donosi deci zadovoljstvo i sreću.

Uz digitalizaciju i sve veću virtuelizaciju našeg sveta, i dečja igra je postepeno počela da se preseljava na ekrane. Pa ipak, teško da postoji nešto što može uspešno zameniti tradicionalni način igranja i fizičku interakciju dece kako sa igračkama, tako i jednih sa drugima. Zato se radujemo što danas možemo da Vam predstavimo radionicu ‘‘Tata Mata“, koja svojim izuzetnim i vrlo inspirativnim radom nastoji da očuva i novim generacijama prenese stari, dobro poznati duh i lepotu igre.

Pored drvenih igračaka, ovde ćete naći i nameštaj kao i brojne druge predmete za decu. Svaki od njih izrađen je ručno, izrazitom umešnošću, veštinom i pažnjom, od potpuno prirodnih materijala poput bukve, medijapana i šper ploča. Kako bi im se dodale pastelne boje koje upotpunjavaju njihov bajkovit izgled, svi proizvodi se farbaju ekološkim farbama na vodenoj bazi.

I, zaista, kada krenete da lutate kroz fotografije njihovih radova, videćete da Tata Mata uspeva da oživi bajke i crtaće, a uz njegovu pomoć sobe se pretvaraju u prave dečje zemlje čuda, te smo sigurni da će roditelji biti oduševljeni njima barem isto koliko i deca.

Čini se da su najpopularnija među rukotvorinama drvena kolica za lutke sa ljupkim izrezanim srcima, ali među bogatim asortimanom ove radionice možete pronaći skoro sve što Vam je potrebno za dečju sobu, a on je prilagođen kako različitim uzrastima, tako i jednom i drugom polu. Devojčice možete usrećiti sa nekoliko različitih modela kućica za lutke, nameštajem kojim će kućicu opremiti ili garderoberom dostojnim pravih princeza, a dečaci će obožavati svoje policijske ili vatrogasne stanice, hodalice u obliku autića, kocke i kasarne. Tu su i kolevke i setovi za sedenje sa motivima pufnastih oblačića, police, TV zanimatori, čiviluci, a nama je posebno simpatična tabla za pisanje u obliku laptopa. 🙂 Već na prvi pogled je očigledno koliko je svaki predmet pažljivo osmišljen, dizajniran i oslikan do najsitnijeg detalja, a ono što ih čini još posebnijim jeste činjenica da svaki od njih možete personalizovati dodavanjem imena deteta i biranjem željenih boja i dezena.

Verujemo da ćete uz “Tata Matu’‘ uživati sređivajući kutke za svoje mališane i da će ova radionica na najlepši mogući način upotpuniti i obojiti njihova detinjstva, ali i da više nikada nećete imati nedoumicu šta da poklonite voljenim malim bićima. 🙂

Ostavite komentar