Blog

Drvo ljubavi Divcibare Srbija
10 јуна, 2021 0 Comments

Drvo ljubavi

Zaista nam je zadovoljstvo da sa vama delimo fotografije svakog kutka prelepih mesta u Srbiji. Ipak, jedno nam je posebno privukla pažnju, pošto su mnogi raspitivali kako mogu da dođu i lično vide čuveno Drvo ljubavi na Divčibarama. Zato vam danas u celosti prenosimo priču o ovom drvetu i njegovim, kako se veruje, magičnim močima!

Smešteno na pešačkoj stazi koja vodi do Crnog vrha, Drvo ljubavi odavno intrigira svojim zaista neobičnim izgledom i izuvijanim granama. Zato su se oko njega isplele brojne priče i verovanja, ali je ipak najpoznatija ona ljubavna. 

Legenda kaže da su se nekada davno Živojin i Božana, pastir i pastirica, silno zaljubili čuvajući svoja stada na divčibarskom proplanku. Ubrzo su poželeli i da se venčaju, ali se njihovoj ljubavi isprečio Božanin otac. Ona je bila najmlađa od tri neudate sestre. Drugo vreme – druga pravila, te je bio red da se prvo one starije udaju, a otac kao otac, priželjkivao je i bolju ,priliku“ za svoju mezimicu. Međutim, posmatrajući Božanu kako pati, otac se uverio u snagu njihove ljubavi i dozvolio brak. 

Noć pred venčanje, mlada je usnila neobičan san. Čula je glas koji joj govori da se na proplanku na kome se rodila ljubav između nje i Živojina nalazi jedno posebno drvo sa čudesnim moćima koje će ljudima da donosi ljubav i sreću. Ubrzo se u njegovu magiju uverila i Božanina sestra, koja se udala ubrzo nakon što je zamislila želju ispod ovog bora.

Čak i oni koji u magiju (ili ljubav) ne veruju, složiće se da je ovo ipak jedna krajnje simpatična priča, a drvo svakako vredno posete i fotografije, ukoliko se nađete u ovim krajevima. A ni zamišljanje želje ništa ne košta – nikad se ne zna! 🙂

Ukoliko Vas interesuje prodaja apartmana, Divčibare su lokacija koju svakako vredi istražiti, a razloga za to je mnogo. Baš zato smo odlučili da naša Devana raste upravo na ovdašnjim proplancima – mi verujemo u magiju celog ovog planinskog naselja, a ne samo bora!

Ako ste sanjali o tome da imate svoje malo utočište, okruženo nepreglednim prirodnim lepotama, stazama i vidikovcima, ušuškano u planinski mir i spokoj, biće nam zadovoljstvo da Vam taj san ostvarimo.
Vaš Devana stan na Divčibarama Vas čeka!

Ostavite komentar